Ganzeweide

Ganzeweide

Bouwheer: 
Dierenasiel Ganzeweide
Adres gebouw: 

Koksijde

De dierenverblijven, gekoppeld aan het centrale gebouw, zijn ingebouwd in een berm en zijn erop gericht de dieren een natuurlijke omgeving te geven.

Tezelfdertijd werken de grasdaken goed als akoestische en thermische isolatie. Deze buffer zorgt voor een aangenaam klimaat in zomer en winter. Enkele andere maatregelen worden getroffen, zodat men een nul-energieconcept kunnen ontwikkelen.

Het warmwater en de verwarming zullen gegenereerd worden door een warmtepompinstallatie, het regenwater wordt gerecupereerd voor interne doeleinden en door de glasvlakken naar het zuiden laag te houden, creëren we automatisch een zonnewering dewelke een koelinstallatie moet vermijden.

Ontwerp:  BAST architects & engineers